Pigetræner fra FFB i Frederikssund skal forstærke det danske kvindelandsholdet. Forholdene for Danmarks bedste…

Pigetræner fra FFB i Frederikssund skal forstærke det danske kvindelandsholdet. Forholdene for Danmarks bedste…

Pigetræner fra FFB i Frederikssund skal forstærke det danske kvindelandsholdet.

Forholdene for Danmarks bedste fodboldkvinder skal optimeres, hvis holdet også i fremtiden skal være med på den store fodboldscene.
Som en del af den plan er professor Peter Krustrup i dag blevet præsenteret som ny fast fysisk træner for Kvindelandsholdet. Det meddeler DBU i en pressemeddelelse i dag mandag den 10. december 2018.

Hurtigere. Højere. Stærkere. Den velkendte ordrække gælder ikke kun for OL-atleterne, men er også et ønske, som den danske landstræner for Kvindelandsholdet, Lars Søndergaard, deler for sin trup til den kommende sæson.
”Det er vigtigt, at vi opjusterer hele setup´et bag Kvindelandsholdet, selvom vi ikke skal spille VM til sommer. Vi skal højne vores niveau på banen, og det kan vi kun, hvis vi i endnu højere grad sætter ind på træningsbanen,” siger Lars Søndergaard, landstræner for Kvindelandsholdet.
Derfor får Kvindelandsholdet fra 1. januar tilknyttet en fast, fysisk træner, der kan sikre det rette træningsmiljø til spillerne – både når de er samlet i landsholdslejren og hjemme i klubberne.
Valget er faldet på Peter Krustrup, træner for FFB´s U16 piger og professor i Sport og Sundhed på SDU.
Peter Krustrup fungerede som konsulent for Kvindelandsholdet i 2007 – 2011, og var assisterende træner ved EM i 2013.
Netop kendskabet til landsholdsfodbold og flere af de danske spillere har været en af grundene til, at landstræner Lars Søndergaard har peget på Krustrup.
”Kvindefodbolden udvikler sig hele tiden, og skal vi kunne følge med de store nationer, så skal vi have de bedste folk i vores stab.
Peter er én af verdens førende inden for fodboldforskning, og kender alt til det professionelle setup bag et landshold, og det kommer spillerne til gode,” siger Lars Søndergaard.
Peter Krustrup fortsætter på sin post som cheftræner for FFB´s U16 Piger og da det nu skal kombineres med opgaver for kvindelandsholdet så vil FFB straks gå i gang med at se sig om efter en fast assistent til Peter på U16-holdet, således at pigerne i Frederikssund kan fortsætte det gode arbejde også når Peter er afsted med landsholdet.
”Jeg er meget glad for at være tilbage i landsholdsregi, og til at bidrage yderligere til den positive udvikling i dansk kvindefodbold. Med min viden og erfaring i fodboldens verden kan jeg gøre de bedste danske spillere endnu bedre, og i samarbejde med resten af trænerstaben bruge den nyeste viden til at skabe de bedste fodboldspecifikke løsninger inden for træning, testning og præstations analyse,siger Peter Krustrup.
Men jeg er naturligvis også meget glad for mine u16-piger i Frederikssund og derfor håber jeg meget, at vi hurtigst muligt kan få en assistenttræner tilknyttet holdet i FFB, så der er fuldt focus på pigernes udvikling også når jeg har opgaver med landsholdet”, siger Peter Krustrup.
Peter Krustrup har kontrakt med Kvindelandsholdet til og med EM i 2021.